Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 07:54

Ένας άνετος και φιλόξενος χώρος διαβίωσης σε μόλις 35 τετραγωνικά μέτρα

Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι ιδιοκτήτες αυτού του μικρού διαμερίσματος θέλησαν το ακίνητο τους να μπορεί προσφέρει την άνεση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Έτσι ο μηχανικός Allen Killcoyne που ανέλαβε το project, επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση όλων των λειτουργικών χώρων που χρειάζεται ένα διαμέρισμα (π.χ. κουζίνα, χώρο για τραπεζαρία, ύπνο, χώρους εργασίας ή αποθηκευτικούς χώρους) έτσι ώστε στο τέλος το μικρό στούντιο να μετατραπεί σε ιδανικό σπίτι για τους επόμενους ενοικιαστές. Ο μηχανικός βασίστηκε σε διάφορες πρακτικές λύσεις που του επέτρεψαν να διαμορφώσει αποτελεσματικά όλες τις απαραίτητες λειτουργίες ενός διαμερίσματος, ουσιαστικά μέσα σε ένα δωμάτιο. Ξεκινώντας από την κουζίνα και συνεχίζοντας μέχρι την περιοχή του υπνοδωματίου, ο χώρος του στούντιο είναι ευάερος και άνετος. Σε καμία στιγμή δεν αφήνει τη αίσθηση του στριμωγμένου ή του γεμάτου έπιπλα διαμερίσματος.


Όπως θα παρατηρήσετε στις εικόνες του άρθρου, το τεχνητό φως παίζει σημαντικό ρόλο στην οριοθέτηση της κάθε περιοχής και στη δημιουργία διαφορετικών οπτικών σεναρίων.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: κυρίως λευκοί τοίχοι με φυσικό φως ενισχύουν τον όγκο ενός δωματίου. Μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν μπορεί να αγνοηθεί σε καμία διαμερισμάτωση, πόσο μάλλον σε ένα πολύ μικρό χώρο.


Οι ντουλάπες που δημιουργήθηκαν στο στούντιο προσφέρουν γενναιόδωρη αποθήκευση, για τις ανάγκες των ιδιοκτητών, και μάλιστα σε κάθε λειτουργικό χώρο (Κουζίνα, Σαλόνι, Γραφείο και Δωμάτιο) .


Η εσωτερική διακόσμηση ακολουθεί μια μινιμαλιστική γραμμή, με φυσικά ξύλινα αρώματα που ζεσταίνουν τον χώρο και δίνουν μια φιλόξενη αίσθηση.


Πηγή: https://housublime.com/

Read 1508 times Last modified on Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 13:04
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο τα cookies είναι ενεργοποιημένα.